10 Grudnia 2023 20:47
Losowa Fotka
Translator
Logowanie
Nazwa uytkownika

Haso

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj si

Nie moesz si zalogowa?
Popro o nowe haso
Shoutbox
Musisz zalogowa si, aby mc doda wiadomo.

Mieszko
03.06.2023 05:57
Cze?? Przy ga?niku AMAL 376 przystosowanego do junaka m10 jakie s? specyfikacje Dysza g?ówna i wolnych obrotów ????

Tomek Sz
26.03.2023 09:38
Najpewniej w Mikronku.

Suchy
02.03.2023 14:45
Czy wie kto? gdzie mo?na kupi? wa?ek startera?

adam_r100gs
15.02.2023 19:22
kondzio, ale na takie pytanie to Ci odpowie fachura od szlifów - czy cylinder wyda i na który szlif. A cz??ci jest na rynku zatrz?sienie, tylko niech koledzy polec? producentów i czego unika?.

kondzio
11.02.2023 11:02
witam chcialbym sie dowiedziec planuje remont silnika junak m10 jakies namiary sklepu gdzie moge kupic czesci? na co trzeba zwazyc uwage czy lepiej jest kupic nowy cylinder z tlokiem czy zrobic szli

zdzicho
04.02.2023 07:24
Zale?y z których roczników ramy

zbyszek
29.01.2023 20:07
Witam mam pytanie czy junak rama M7 m10 ró?ni? si? od siebie

Suchy
30.11.2022 19:28
Ma kto? ,,Automobilist?" 11/2018? Pomo?ecie jednym artyku?em?

Archiwum shoutboksa
Language Switcher
Przetumacz stron

Zobacz temat
SFM Junak » Ogólny » Różne
 Drukuj temat
Junak w filmach i książkach PRL
Tomek Sz
Który z nas mądrali dostał Junaka w ręce i od razu zrobił z niego szwajcarski zegarek? Trochę rozwagi żeby za dużo części nie napsuć, uporu i kiedyś zacznie Ci śmigać. Nikomu nie dawaj żeby się za Ciebie i Twoje pieniądze uczył tego co sam powinieneś jako Junakowiec wiedzieć.

Vicia
rafi555 napisał(a):

ale wtedy stracę całą przyjemność z naprawianiaSad (i kasę-liczy się TYLKO junak)

w końcu staniesz na takim etapie że troche podrośniesz pojawi sie zona dziecko i wtedy zastanowisz sie "czy to wszystko co robiłem z Junakami miało jakikolwiek sens"
ja tez jak miałem swojego "łacha" bo teraz to tylko tak mozna nazwać zchoperzonego junaka ŁACH wiecznie coś sie psuło wiecznie coś sie urywało a zeby gnoja można było odpalić to juz była magia.w jednym motocyklu siedziało może z pięć różnych innych i jak to miało chodzić.wychodziło na to ze dwa dni paprania by moży 15 minut popyrkać aż w końcu dałem se spokój i tego swojego choperka wywiozłem do babcinej szopy na skraju wsi zadekowałem słomą i poszedł w zapomnienie na kilka lat.
Pfft pózniej pojawiła sie moja kochana żona Pfft pózniej niewiadomo skądPfft pojawił sie młody.i tak jakos zmieniły sie piorytety.jazda s motor nadal stał w szopie. któregoś razu przez przypadkem trafiłem na forum tu siedziałem oglądałem zdjecia innych czytałem Tuning mnie nie interesował tylko garaż fabryczny aż w końcu pojechałem do szopy z zamiarem juz skompletowania orginała.To wtedy po zdjeciu słomy folii szmat i wie czego jeszcze ukazał sie łach w okazałości. noi teraz sytuacja rodzinna sie stabilizuje wiec sie robi jak katalog czesci przykazał Na ORG.
pozdrogg36

Połączony z 15.02.2017 21:33:
o a trupa oglądajcie w moim awatarze gg36
Edytowane przez Vicia dnia 15.02.2017 21:33
Junak M10,Jawa TS 350,SHL M11,WFM M06,WSK 125,Panonia Tlf 250,VWgolf I cabrio 79"/

Tomek Sz
Krzysztof54 napisał(a):

Jeśli to co powyżej mówisz dla jaj to GrinGrinGrin
Ale jeśli poważnie, to meldujesz się na Księżycu w tempie kosmicznym na prostowanie kręgosłupa i resocjalizację !!!
K54

Takich propozycji sie nie odrzuca!

rafi555
kiedyś odwiedzęi zobaczę te bezawaryjne junaki Smile

Czarek
Tomek Sz napisał(a):

Który z nas mądrali dostał Junaka w ręce i od razu zrobił z niego szwajcarski zegarek? Trochę rozwagi żeby za dużo części nie napsuć, uporu i kiedyś zacznie Ci śmigać. Nikomu nie dawaj żeby się za Ciebie i Twoje pieniądze uczył tego co sam powinieneś jako Junakowiec wiedzieć.

Tomek, zmień mechanika powinno być w " " bardziej chodziło mi
weź do ręki serwisówkę, instrukcje, a w dzisiejszych czasach
fora różnorakie i poznaj Junaka dokładnie.
Od dawna wiadomo, że Junak nie lubi kompromisów
jeśli chodzi o składanie i odrzuca przeszczepy (większość :-))))
Taka rada jeszcze dla początkujących, nie zniechęcajcie się
Junak będzie Was sprawdzał i eliminuje słabszych psychicznie
ale jak mu pokażecie, że Wam na nim zależy, że dajecie mu najlepsze
części i czasmi dostanie buziaka w rurę wydechową będzie służył
długo i bezawaryjnie !!!

Czarek.

http://czarekmotocykle.republika.pl/
Siostra
Czarek napisał(a):

Tomek Sz napisał(a):

Tomek, zmień mechanika powinno być w " " bardziej chodziło mi
weź do ręki serwisówkę, instrukcje, a w dzisiejszych czasach
fora różnorakie i poznaj Junaka dokładnie.
Od dawna wiadomo, że Junak nie lubi kompromisów
jeśli chodzi o składanie i odrzuca przeszczepy (większość :-))))
Taka rada jeszcze dla początkujących, nie zniechęcajcie się
Junak będzie Was sprawdzał i eliminuje słabszych psychicznie
ale jak mu pokażecie, że Wam na nim zależy, że dajecie mu najlepsze
części i czasmi dostanie buziaka w rurę wydechową będzie służył
długo i bezawaryjnie !!!

Czarek.

Powiadasz Bracie? Grin

Krzysztof54
Siostra napisał(a): ... nie zniechęcajcie się, Junak będzie Was sprawdzał i eliminuje słabszych psychicznie
ale jak ... czasmi dostanie buziaka w rurę wydechową będzie służył długo i bezawaryjnie !!!
Czarek.
Powiadasz Bracie? Grin

Siostro, podpisuję się wszystkimi kończynami pod radami Czarka !
A szczególnie ma rację z tymi buziakami ....
To robi cuda, Siostro GrinGrinGrin
Pozdr
K54
Warszawa, warstacik, części, holowanie Smile

www.yalo.eu
Czarek

Powiadasz Bracie? Grin

Znam go troszkę od ponad 20 lat.

Czarek.

geosmol
I jeszcze trzeba z Nim pogadać ja tak robię i pomaga, a jak piliśmy wódkę w garage razem z Junakiem to pierwszy kieliszek do baku poszedł i chyba Mu się to spodobało bo bezawaryjnie mnie wozi gg36
Junak M-10 '62 z wózkiem bocznymGrin
Junak M-10 '63
WFM M-06 '62

ropsonn
geosmol napisał(a):

I jeszcze trzeba z Nim pogadać ja tak robię i pomaga, a jak piliśmy wódkę w garage razem z Junakiem to pierwszy kieliszek do baku poszedł i chyba Mu się to spodobało bo bezaw
aryjnie mnie wozi gg36

Tomek Sz
geosmol napisał(a):

I jeszcze trzeba z Nim pogadać ja tak robię i pomaga, a jak piliśmy wódkę w garage razem z Junakiem to pierwszy kieliszek do baku poszedł i chyba Mu się to spodobało bo bezawaryjnie mnie wozi gg36

Żeby mu się za bardzo nie spodobało, bo choć policja nie przykłada alkomatu do wydechu, to wiadomo, że Junak sam się prowadzi. Ja i mój Junak lubimy się upaprać w błocie i latać po nieubitym gruncie. Nie całujemy się Smile

ropsonn
Ja jak swojemu do baku nalalem ogniste wody to odmówił współpracy a następnego dnia miałem pełne ręce roboty hi hi hi

geosmol
ropsonn on po prostu miał kaca i dla tego odmówił współpracy Grin
Junak M-10 '63
WFM M-06 '62

ropsonn
Najgorsze jest to że czasami nie ma z kim wypić, kiedyś przydawalo się lusterko, ale w garażach,piwnicach itp. Rzadko się zdarza piwko

geosmol
Takie czasy. Kiedyś nie było co wypić albo nie było komu pójść po następną a teraz nie ma z kim bo każdy samochodem albo niemogący lub inna wymówka gg36
Junak M-10 '63
WFM M-06 '62

mprojekt
rafi555 napisał(a):

merh napisał(a):

Twoje słowao awaryjnosci to na poważnie?!

... i coś co mnie nęka do dziś ODKRĘCAJĄCE SIĘ CZĘŚCI OD WIBRACJI

Rafi a ty tłoka czasem nie masz od 125p? bo wibracje są ale jak masz podkładki spręzynowe to nic się nie powinno odkręcać, ewentualnie nakrętki z wkładką albo locktite

Siostra
Krzysztof54 napisał(a):

Siostra napisał(a): ... nie zniechęcajcie się, Junak będzie Was sprawdzał i eliminuje słabszych psychicznie
ale jak ... czasmi dostanie buziaka w rurę wydechową będzie służył długo i bezawaryjnie !!!
Czarek.
Powiadasz Bracie? Grin

Siostro, podpisuję się wszystkimi kończynami pod radami Czarka !
A szczególnie ma rację z tymi buziakami ....
To robi cuda, Siostro GrinGrinGrin
Pozdr

Ja Wam Panowie w sprawie Junaka ufam jak nikomu Smile Tak tylko Brata podpuszczałam. Zaraz wydech zamówię, co by było w co całować Wink

Siostra Wink

Tomek Sz
Tylko nie na mrozie!

Czarek
Zaraz wydech zamówię, co by było w co całować Wink

Siostra Wink

Przecież jest jakiś wydech przy Twoim .

Czarek.

rafi555
mprojekt, tłok oryginał pierwszy szlif zresztą mam zdj w galerii, podkładki sprężynowe też nie dają rady dziś przetestuje locktite

Przejd do forum:

18,935,205 unikalne wizyty