23 Wrze¶nia 2023 23:45
Losowa Fotka
Translator
Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Shoutbox
Musisz zalogowaæ siê, aby móc dodaæ wiadomo¶æ.

Mieszko
03.06.2023 05:57
Cze?? Przy ga?niku AMAL 376 przystosowanego do junaka m10 jakie s? specyfikacje Dysza g?ówna i wolnych obrotów ????

Tomek Sz
26.03.2023 09:38
Najpewniej w Mikronku.

Suchy
02.03.2023 14:45
Czy wie kto? gdzie mo?na kupi? wa?ek startera?

adam_r100gs
15.02.2023 19:22
kondzio, ale na takie pytanie to Ci odpowie fachura od szlifów - czy cylinder wyda i na który szlif. A cz??ci jest na rynku zatrz?sienie, tylko niech koledzy polec? producentów i czego unika?.

kondzio
11.02.2023 11:02
witam chcialbym sie dowiedziec planuje remont silnika junak m10 jakies namiary sklepu gdzie moge kupic czesci? na co trzeba zwazyc uwage czy lepiej jest kupic nowy cylinder z tlokiem czy zrobic szli

zdzicho
04.02.2023 07:24
Zale?y z których roczników ramy

zbyszek
29.01.2023 20:07
Witam mam pytanie czy junak rama M7 m10 ró?ni? si? od siebie

Suchy
30.11.2022 19:28
Ma kto? ,,Automobilist?" 11/2018? Pomo?ecie jednym artyku?em?

Archiwum shoutboksa
Language Switcher
Przet³umacz stronê

Zobacz temat
SFM Junak » Garaż Fabryczny » Nadwozie .
 Drukuj temat
WÄ…ska kanapa M07
bartass
Witam, mam pytanie do posiadaczy Junaków M07 lecz z wersji przejściowych rocznika 1959, możecie się wypowiedzieć czy posiadacie siedzenia na wąską ramę czy przy swoich moto macie tylne części ram szerokie? chciałbym ustalić, przy których numerach ram zaczęto stosować normalne blachy takie jak np. w M10. Z wcześniej przeprowadzanych dyskusji na forum można było się dowiedzieć że tapicerka w tym roczniku na pewno była mocowana przy pomocy nitów lecz jak jest z szerokością w tylnej części ramy czy są to węższe blachy jak w rdzennych M07 z wcześniejszych lat czy może w przejściowym modelu M07 ramy były już w standardowej szerokości pod blachę od M10?

Dzięki za pomoc bartass

Manieq
Uściśliłbyś o co Tobie chodzi z tym "rdzennym" M07, przejściówką z 1959 i "normalną blachą" siedzenia.
Typowe (ilościowo) M07 ma tę samą szerokość ramy co przejściówka (1960-61) i te same blachy.

bartass
Witaj Manieq, zapytam inaczej czy masz wiedzę, do którego rocznika były produkowane ramy Junaka z tak zwanym wąskim tyłem?, z tego co mi się udało ustalić to charakteryzowały się nimi Junaki M07 z pierwszych lat produkcji lecz nie wiem, w których rocznikach, czy też od którego numeru ramy tył ich konstrukcji wymiarowo zgadzał się z tyłem ramy Junaka M10?

Junaktemple
Moja rama cus kolo 3600 ma waski tyl.
Jak odpale spalony w tej chwili komputer to podam bardziej szczegolowo.
Moze bymy zamowili mala serie replik takich blach?
Z pernoscia nie wyjdzie duzo drozej jak naprawa steranego zyciem oryginalu, pomijajac ¨latwosc¨ zakupu ww.
Junaktemple
Edytowane przez Junaktemple dnia 05.03.2013 16:59

bartass
Jeżeli posiadasz takie dane w jakich numerach ram jakie były wąskie czy szerokie tyły to bardzo byś mi pomógł, odezwij się jak byś coś wiedział. Jeżeli chodzi o repliki blach wydaje mi się że cenowo nie będą tańsze od oryginału a na rynko oryginalnych jest ich jeszcze sporo więc można przebierać tańszą do remontu czy droższą w ładnym stanie. Mam jeszcze jedno pytanie z uwagi na to że kolega Junaktemple ma M07 czy kanapa faktycznie ma również blachę o węższej konstrukcji? jak byś miał wymiary tej blachy to również bardzo chętnie przyjmę taką wiedzęSmile

bartass

Pawel m07 m10
Witam.
Ponawiam pytanie kolegi bartass

Przejd¼ do forum:

18,714,190 unikalne wizyty